O nouă lovitură pentru Abdullah Atas, cetățeanul turc acuzat de omor după ce lovit cu mașina un polițist în București. Mascații au descins azi la sediile firmelor sale

O nouă lovitură pentru Abdullah Atas, cetățeanul turc acuzat de omor după ce lovit cu mașina un polițist în București. Mascații au descins azi la sediile firmelor sale
Publicat: 17/09/2015, 10:44
Actualizat: 17/09/2015, 11:12

Anchetatorii au descins la 12 adrese din București și Ilfov, printre care domiciliile suspecților și ale asociaților unor firme fantomă, precum și sediile firmelor vizate în cauză și punctele de lucru ale acestora.

Surse din Poliție au declarat că printre firmele percheziționate este și cea a lui Abdullah Atas, Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat.

La finalul perchezițiilor vor fi duse la audieri 18 persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, fiind cercetate pentru evaziune fiscală. Suspecții vor da declarații în fața anchetatorilor la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5, dosarul fiind instrumentat de Parchetul Tribunalului București.

Abdullah Atas va fi și el audiat în acest dosar, urmând să fie scos din Arestul Poliției Capitalei și dus în fața anchetatorilor, în dosarul de evaziune fiscală, au precizat surse din Poliție.

„Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, instrumentează un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, față de cinci cetățeni turci, administratori a trei societăți comerciale, ce dețin o poziție importantă pe piața românească, în comerțul cu obiecte și corpuri de iluminat”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 – 2015, cei cinci administratori de firme au introdus în țară, din spațiul extra și intracomunitar, cantități importante de obiecte și corpuri de iluminat, pe care le-au vândut atât către alți distribuitori cât și prin intermediul magazinelor proprii, situate în București și Ilfov.

„Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit și a TVA aferente veniturilor realizate, suspecții au creat circuite comerciale fictive, înregistrând în contabilitate cheltuieli nereale, reprezentând fie achiziții de la firme cu comportament de tip fantomă, fie achiziții supraevaluate, ale întregului fond de comerț, al unor societăți controlate prin interpuși și aflate în insolvență sau lichidare”, a precizat Poliția Capitalei.

Firmele fantomă erau administrate de persoane de condiție modestă, fără studii, unele dintre acestea având sediul în comuna Sintești, județul Ilfov și fiind implicate și în alte scheme evazioniste.

În cinci ani, în contabilitatea societăților vizate au fost înregistrate facturi fiscale fictive în valoare de peste patru milioane de euro, fiind produs un prejudiciu bugetului de stat de 1,5 milioane de euro, susțin anchetatorii.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul București, fiind acuzat de omor calificat, după ce, în 2 august, a intrat cu mașina în polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, acesta decedând după aprtoape trei săptămâni, din cauza multiplelor traumatisme suferite. Anchetatorii au stabilit că Abdullah Atas avea, la momentul accidentului rutier, o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu 180 – 200 de kilometri la oră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ultimele ore din viața unui condamnat la moarte. David susține de peste un deceniu că...
Mesajul de adio lăsat de Anca Molnar, chiar înainte să moară. „Am...”
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ea este femeia găsită moartă într-o valiză, în Oradea! Întregul film al crimei, făcut public...
Cazul ciudat al băiatului de 6 ani dispărut în ziua în care mama lui a...
Transformare dramatică. Ireal cum a ajuns să arate Prințesa Kate Middleton, după 3 luni de...
Sfâșietor! Cântăreața celebră, diagnosticată cu Lupus și leucemie: „Norocoasă că sunt în viață”
Toni Greblă, reacţie după ce Clotilde Armand i-a făcut plângere penală. Ce spune preşedintele AEP...
E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România
Mesajele înduioșătoare dintre Anca Molnar și soțul ei, înainte ca make-up artista să fie învinsă...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Ești obligat să acorzi prioritate dacă faci stânga și ai verde la semafor?
În ultimul an, aproape 11.000 de români au intrat în clubul bogaţilor. Numărul românilor bogaţi...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Anunț de ultimă oră despre GHEORGHE DINCĂ. Ce s-a întâmplat în închisoare cu monstrul din...
Desert ideal pentru caniculă. Te răcorește instantaneu
Cum arată casa în care locuiește Nicușor Dan. Plătește 550 de euro chirie pe lună
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Dinu Maxer a cerut-o în căsătorie pe Magdalena Chihaia într-un cadru de vis
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Elevi, a crezut Nicolae Ceauşescu în Dumnezeu, ia spuneţi‑mi?
Laboratoarele de microbiologie din România ar putea beneficia de 22 de milioane de euro. Care...
×